Orolig är bara förnamnet....


Jag är så orolig för allting, och det börjar gå mig lite smått på nerverna. Idag när jag satt i väntrummet hos barnmorskan läste jag i någon tidning att man inte får äta rökt mat. Tanken slog mig att jag ätit kalkon några gånger, som varit rökt. Herregud. Jag blir helt knäpp. Jag har haft rökt kalkon på mackan. Men det har inte stått någonstans att jag inte får äta det innan, så därför börjar jag undra nu. Däremot vet jag att jag inte får äta gravat och att jag inte får äta vakkumpackat kött. Varför säger alla olika? varför står det inget om detta i den folder som jag fick av barnmorskan? Barnmorskan hävdade dock att det inte var någon fara alls om man köper det direkt ifrån charken...... vad  och hur äter ni???


Kommentarer
Postat av: Frida

Jo det är ju ett tecken på att det händer något =) Ok skönt då, men precis det blir nog värre sen ;)

2010-11-03 @ 19:30:39
URL: http://www.fridawesterberg.blogspot.com
Postat av: Maria - längtan efter dig

Ja, det finns hur mycket som hellst att läsa :) Bra när man har svårt att sova vissa nätter :)



På tal om mat, så brukar jag frysa kött, skinka, kalkon osv i tre dagar innan jag äter det. Fast händer inte så ofta. Står olika överallt så är verkligen en djungel!

2010-11-03 @ 20:32:26
URL: http://majiaanyberg.blogg.se/
Postat av: Frida

Gud ja tycker de e jätte svårt de där med vad man får äta å inte äta, eftersom de står olika överallt..

Sen ändrar dom ju sej hit å dit oxå.. nu får man ju exempel vis äta sushi om man köper den nygjord på restaurang, vad fick dom att ändra sej till de lixom eftersom man alltid har hört att man verkligen inte ska äta de som gravid..

Inte konstigt man blir snurrig i denna gravid värld :p

2010-11-03 @ 22:09:10
URL: http://fritte.blogg.se/
Postat av: ♥ Anna S

Jag tror att du kan vara lugn.

Kalkonen du köper som smörgåspålägg (?) brukar inte vara rökt på riktigt utan det är tillsatt smakämnen som ska göra att det ska smaka rökt. Om det nu är bättre ;).

Livsmedelsverket brukar ju annars vara de som kommer med rekommendationerna. Kolla in deras websida.



Kram

2010-11-05 @ 15:36:24
URL: http://ansobloggar.blogg.se/
Postat av: Josse

Du kan vara lugn! Jag åt det mesta när jag var gravid med Frida, även gravad och kallrökt lax (men då frös jag den 2-3 dygn innan). Listeria och toxoplasma är väääldigt ovanligt och bakterier som salmonella gör bara att man själv blir dålig och påverkar inte barnet. Vad jag vet iallafall. Rökt skinka/kalkon åt jag också, bara datumet inte gått ut så är det ingen fara. KRAM!

2010-11-09 @ 20:12:25
URL: http://annajosefin.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0