Fin


Tittade runt lite och hittade denna fina. Vill ha den! Någon av er som har den redan kanske, och kan säga om den är lika fin i verkligenheten som den är på bilden?

Mama-licious - Kumi Knitted Cardigan


Gillar dock inte att beställa via nätet. Vill hellre prova, men denna finns inte att prova någonstans så jag kanske får klicka hem en beställning ändå....

 


....

... Jobbig dag idag!!!!!

Inte mycket, men lite....


I natt vaknade jag och var så grymt sugen på scones. Nä, jag gick inte upp och bakade men ska nog se till att göra det senare idag. Sen var det massa sprattel i magen som höll mig vaken, men jag tycker bara att det är så underbart mysigt så jag ligger gärna där och känner sparkar istället för att sova..... Har alltid sån hemsk nästäppa på natten, är det vanligt att man som gravid bara känner av det på natten???

Jag har inte varit lika duktig
som alla er andra på att köpa bebiskläder och sånt, men ni ska veta att det drar i hela kroppen på mig. Jag har liksom så svårt att ta in vad det är som håller på att hända, kan inte fatta att det är sant. Därför har jag inte heller vågat börja handla något innan alldeles nyligen.

Igår var jag även inne och köpte nya kläder till mig själv. Välbehövligt. Jag som alltid brukar köpa galet mycket kläder har knappt köpt något i höst. Men när jag knappt fick plats i byxorna längre så kände jag att det kanske var dags.....

Detta har jag köpt till Liten hittills.....









"Vill, men kan inte sova"


Visst blir man irriterad när man har skrivit ett inlägg och allt bara försvinner?
ÅHHHHH, mina hormoner klarar inte sånt ;) Sitter här i alla fall och kan inte sova. Tänker alldeles för mycket, och oroar mig för allt möjligt..... Dumt av mig att göra det jag vet, men jag önskar bara att jag fick ha min lilla bebis här.... istället klappar jag magen så ofta jag bara kan och hoppas att han/hon känner av det...


Detta är ganska typsikt mig, ogillar att vara med på bild.





Här ser ni däremot en kille som älskar att vara med på bild





Min älskade pappa




Min älskade sambo....

Tänk ändå så många betydelsefulla personer man har i sitt liv. I magen ligger ett litet liv som jag längtar så mycket efter och som jag redan älskar mer än livet.






Tight är bara förnamnet....


Nu kan jag plötsligt inte knäppa mina jeans längre. Men de har ju alltid suttit tight så jag hade väl egentligen inte väntat mig något annat. Eller knäppa dem kan jag ju men det känns nog inte så skönt för bebis, om det klämmer åt, och det är inte det minsta skönt för mig heller. Imorgon ska det minsann shoppas kläder. Synd bara att det bara är HM som verkar ha mammakläder. Däremot har jag hittat en hel del sött på Lindex till Liten. Kanske blir något köp där också....

Ska snart ner till mina föräldrar en sväng. Får se om det blir mat där eller inte....

Hörs om en stund igen....


Lång dag igår....


Igår var det en långdag på jobbet. Var där i tolv timmar nästan. Kom hem vid halv åtta och var då så trött så jag knappt visste vad jag hette. Men det är bara APT en gång i månaden, och tur är väl det. Därav den dåliga uppdateringen igår i alla fall. Ska bättra mig nu i helgen.

Imorgon ska vi in till Borås och kolla runt i lite affärer. Kände faktiskt igår att knapparna i mina jeans inte riktigt ville gå igen lika lätt som de brukar göra. Så det kanske inte dröjer många veckor till innan jag måste lägga dem åt sidan ett tag. Men det gör jag så gärna så. Vad ska ni göra i helgen?

Tror nog att vi har bestämt oss gällande bord nu, och det får nog bli det i ek. När vi i framtiden flyttar till hus ska jag i alla fall ha ett vitt bord som matsalsbord. Där är jag oresonlig. Mycket nytt är det som måste köpas inför kommande flytt. Herregud, men roligt är det. Har i alla fall fått min vilja igenom när det gäller tapeter och färg på väggarna..... allt kommer att vara vitt =)


Snart är det jul =)


Gomorron på er! Hoppas ni har sovit gott. Det har i alla fall jag gjort. Somnade jättetidigt igår.

Skrev häromdagen om det där med att äta tonfisk på burk, och att jag tyckte det var konstigt att man fick göra det, men att man inte får äta vanlig tonfisk. Det hela slutade i alla fall med att jag inte vågade äta den där tonfisksalladen jag pratade om. Jag kanske är alldeles för löjlig men jag mår bättre av att låta bli, även om det nu är tillåtet att äta just tonfisk på burk..... Nog om detta =)

Längtar jättemycket till jul nu. Brukar, som sagt inte göra det, men det känns annorlunda i år. Dessutom fyller Fredrik 30 år veckan innan, så det händer en del i just december. Hur brukar ni fira er jul???





Kyckling eller köttfärs???


Jag har beslutsångest när det gäller valet av middag idag, kycklingröra med bulgur eller köttfärssås och spagetti? Fredrik föredrar nog det första alternativet så det blir säkert det. Jag är ju den typen som älskar köttfärssås och spagetti. Det jar jag alltid gjort och kommer säkert alltid att göra =)

Har precis fotat de kläder som jag köpt till Liten hittills, kommer med ett inlägg där jag visar dem snart. Men det är mycket kvar att köpa. Kul ska det bli!

Imorgon är det APT på jobbet, vilket för min del innebär en 11 timmar lång arbetsdag. DÅ kommer jag garanterat att vara trött när jag kommer hem =)

Skolfoto


Igår damp skolfotona ner. Det var ingen rolig syn. Jag som inte tycker om att vara med på kort brukar ändå oftast vara hyffsat nöjd med foton tagna hos fotografer, men inte denna gång. Så skumt ljus på något sätt. Men vad gör väl det. Jag är glad ändå!



Snart dags att väcka Fredrik så att vi kommer iväg i tid. Såg att det faktiskt var sju plusgrader ute idag. Då kanske man kan passa på att ha kjol och leggins idag. Än så länge kommer jag i mina gamla vanliga kläder, men längtar tills jag inte gör det längre, men det verkar dröja. Magen har dock lagt på en ordentlig tillväxtspurt nu de sista dagarna....

"Jag hade pippi på senap"


Nä, alltså jag har inte "pippi" på senap. Jag avskyr senap, och gjorde det innan jag blev gravid också. Ligger just nu och läser den där tidningen jag skrev om i förra inlägget. Läsarna har fått skriva in och berätta om sina cravings. Ganska så kul läsning faktiskt.


I början av min graviditet hade jag "pippi" på nektariner. Stenhårda och kalla nektariner skulle det vara, annars gick det inte att äta. När jag läser alla insändare i tidningen inser jag att jag inte är ensam om att bli beroende av nektariner. Ni som läser och som är eller har varit gravida, hade ni/har ni några särskilda cravings??


Avkoppling


Nu har jag precis kommit hem från jobbet
. Ska svara på era kommentarer strax och så ska jag passa på att slappa en stund i soffan innan maten. Idag får det bli oxpytt. Innan jag blev gravid var jag inte alls förtjust i det, men nu måste jag nästan äta det en gång i veckan Konstigt det där.

Köpte i alla fall med mig lite saker när jag åkte hem, inget märkvärdigt, men lite avkoppling



Tänk så många fina gravidbloggar det finns. Ni är så duktiga på att skriva. Ska göra en lista med länkar till de bloggar jag brukar läsa tänkte jag. Finns i och för sig i länklistan, men ni tåls att lyftas fram ändå. Borde till och med uppdatera länklistan lite för jag har hittat betydligt fler intressanta bloggar.... =)






Vecka 21

Idag går vi in i vecka 21. Herregud va jag tycker att tiden går långsamt. Många av er skriver att tiden går fort? Jag kan tyvärr inte hålla med. Jag längtar som en galning. Samtidigt är det ju mysigt att veta att jag inte är ensam i min kropp. Vart jag än går så är jag inte ensam. Det är bara den där oron man bär med sig, att något kan gå fel... men jag vet att man inte får tänka så och jag försöker att inte göra det, men ibland så kommer tankarna. Jag antar att det kanske är normalt att få såna tankar ibland? Jag får nästan dåligt samvete när mina dyker upp.

Liten har fått en 21-veckorspresent av oss, en liten body. Jag är lite löjlig så jag känner att jag vill köpa något varje gång jag går in i en ny vecka....



Idag är det halt ute, men jag ska köra till jobbet. Jag är lite orolig för det och skulle helst låta bli att köra, med tanke på vad som hände förra veckan. Men jag antar att man ska ta tag i det med en gång och köra bil snart igen. Så det är väl bara för mig att sätta mig bakom ratten. Vi har ju i alla fall vinterdäck nu......




Måndagslista

Nu är det måndag, och det är således dags för måndagslistan igen. Jennyn har fått med ganska många på detta nu, och det är en bra grej så varför inte fortsätta.

Idag, måndag, är jag glad för:

♥ att Liten väldigt ofta har börjat ge livstecken i från sig i form av sparkar.

♥ att halva graviditeten är avklarad och att det bara är cirka 140 dagar kvar tills vi får möta älsklingen.

♥ att jag har en underbar sambo (lika underbar som förra veckan)

♥ att jag får vara med om den här resan.

♥ att vi ska flytta till större lägenhet i januari och att jag då äntligen får inreda ett barnrum. Som jag har längtat....

♥ att jag har världens goaste systerson

♥ att jag har de bästa föräldrar man kan tänka dig.


Testa på att göra måndagslista du också. Det är ganska nyttigt faktiskt.... =)


Det bästa...

Det bästa med att jobba hela dagarna är (förutom att det är kul och att det är nödvändigt) att när man kommer hem så har man så många bloggar att gå igenom, för då har de flesta hunnit uppdatera både en och två gånger. Det tycker jag är roligt....

Ska snart börja med maten tänkte jag. Tonfisksallad med pasta i får det bli idag. Jag undrar en sak, varför får gravida äta tonfisk på burk men inte "vanlig" tonfisk? Jag har bara vågat äta tonfisk på burk en gång sen jag blev gravid för jag tycker att det är konstigt att jag får äta just det som ligger i burk men inte annan.... Så om någon kan ge mig svar på den frågan så vore jag tacksam...



Hoppas på att få vara barnvakt åt detta lilla bustroll snart igen.....


Vilket?


Ska strax bege mig till jobbet. Hur trött som helst, men det brukar ge med sig efter ett litet tag =) Om det inte gör det så får jag väl helt enkelt vara trött idag.

Här har ni mitt dilemma förresten. Vilket köksbord ska vi köpa? Båda finns på Mio-möbler men sen är det ju "färgen" som skiljer åt. Har ju som sagt alltid velat ha vitt men vet inte om det är så praktiskt att ha som köksbord? Kanske passar vitt bättre om man har "matsal"? För där sitter man ju inte lika ofta. Hur som helst så skulle jag hemskt gärna vilja ha det vita, men det i ek är inte fult det heller. Jag behöver råd.


Vad tycker ni?

 Nu ska jag snart väcka Fredrik så att vi kommer iväg i tid. Han brukar alltid lämna mig på jobbet innan han fortsätter till sitt...

 


Ensam mamma söker


Sitter och väntar
på att "Ensam mamma söker" ska börja. Ska tydligen bli en hel del tårar ikväll. Sånt är jag ju svag för. Är väl ännu mer svag för det nu när man är gravid.... Gråter ju för ingenting. Men det är charmigt det också =) Njuter verkligen av att känna olika graviditetssymptom. Älskar det.

Imorgon är det dags för jobb igen. Ska börja jobba med bokstaven I.... som i igelkott. Så spännande det ska bli....

Missa nu inte "Ensam mamma söker". Det är viktiga grejer det!

Gravidmagen

Nu är jag halvägs in i graviditeten, och har således också halva tiden kvar. Förra helgen började jag känna tydliga sparkar och det har fortsatt och ökat i styrka. Mysigt, mysigt.

Magen börjar växa och snart kanske man kan se gravidmagen??? Jag ser den redan jättetydligt och de som känner mig ser den också, för de vet att jag inte brukar ha en minikula på magen ;)

 



Nu ska vi byta däck, så att jag vågar köra till jobbet om det blir sådär halt en gång till =)

Köksbord

Vi funderar på detta köksbord, med en svart matta under och sedan en svart taklampa.... men kan fortfarande inte bestämma om jag hellre vill ha vitt?


Ljusterö


Vi får se till att bestämma oss nu i dagarna i alla fall, för tydligen går detta bord åt fort. Eller så är det bara säljarens sätt att försöka sälja ;)


En tur till Borås

Kommer nyligen hem från en tur i Borås. Vi har bland annat kollat på köksbord, som vi ska ha i nya lägenheten. Jag har hela tiden varit inställd på att köpa mig ett vitt köksbord och har hittat ett som jag tycker är jättefint, men sen har jag blivit avrådd när det gäller just vita matbor. Att de är så hemskt svåra att hålla fina. Har ni erfarenhet av detta? Är det kanske bättre att köpa ett bord i ek? Bara det att jag är så galet tokig i vitt. Vi får se hur det blir.

Har även inhandlat två par byxor till Liten, samt en mamma-tröja till mig, en grå kofta.... Efter det bar det av till mataffären för storhandling. Tråkigt, men det är skönt när det är gjort.

Ska börja med maten nu, köttfärsgratäng står på tapeten idag....



Avslutar med en bild på en nygravid Sofie, som alltså inte dricker av innehållet i flaskan, men jag håller i den i alla fall. Har precis sovit lite i solen, för trött var man ju typ hela tiden i somras...


En sommar att minnas

I somras åkte Fredrik och jag en tur till Strömstad. Mådde sådär i kroppen, men var ändå lycklig hela jag. Hade bara vetat om Liten någon vecka och allt var fortfarande väldigt overkligt (det är det i och för sig förtfarande)




Restaurangdags




Promenaddags



Kärlek


Lycka!


 

 

 

 


Tävlar igen....

Jag hittade en helt underbar tävling. Om man inte tävlar så vinner man aldrig, därför tänkte jag att jag skulle ge även denna tävling en chans....





"Jag tävlar hos Familjen Korb om ett presentkort att handla presenter till baby och barn hos Darling Express, tävla här du också"


Händelserik dag!

Idag när jag åkte till jobbet var det halt. Då menar jag verkligen halt. Jag var millimeter från att krocka, då min bil gled över i motsatt körriktning precis när det kom en mötande bil. Hur mycket jag än försökt få bilen att gå åt andra hållet så gick det inte. Det jag tänkte på hela tiden var att jag var tvungen att skydda magen. Nu gick det väl och jag missade bilen precis och lyckades sen få stopp precis vid vägkanten. Hemskt. Nu var det säkert inte så illa som jag får det att låta, men i mitt huvud var det så illa. Nu efteråt tänker jag "men var jag verkligen så nära?" "Jag kanske bara överdriver". Jag vet inte men hur som helst så var det väldigt otäckt.

Nu till något roligare. Bilden på tossorna som jag köpte till liten tidigare i veckan. Nu ser färgen inte så fin ut på just denna bild, men de är helt underbara och jag tittar på dem varje dag.... =)



Gravidbola förresten, har ni någon sådan? Fick en av Fredrik. Älskar den!


Kolakakor

Under gårdagens "Expedition Robinson" sprang jag fram och tillbaka mellan soffan och köket. Hade glömt bort mina kolakaksdeg som låg där och väntade. Men de blev klara tillslut, och de smakade som kolakakor brukar smaka, sött! =) Ska ta med några till jobbet och resten får frysas in. Alltid bra att ha, vid oväntade besök.


Oj vilken ren ungslucka jag har. Lovar att jag ska ordna det!

Fredag idag i alla fall. Skönt tycker jag. Inte för att jag ogillar mitt jobb, utan för att jag tycker om att få mer tid med Fredrik. Trivs oförskämt bra på mitt jobb måste jag säga....


Nu ska jag berätta en sak....

Såhär var det. Kommer hem från jobbet strax efter fyra och kastar mig i soffan för att titta på TV. Efter några minuter hör jag att det ringer i min jackficka. Jag känner igen signalen, men tycker liksom inte att den tillhör min egna telefon. Ändå är det en signal som jag hört många gånger förr. Vad tror ni att det är? Jo, jobbtelefonen. Telefonen som tillhör fritidsavdelningen på min skola. Det är inte okej att ta med sig den hem. Det blir alltså för mig att masa mig upp ur soffan och kasta mig iväg till jobbet igen för att lämna telefonen. Sådär kul!

När jag kom hem fick jag ett idiotryck och ställde mig för att baka kolakakor. Just nu ligger degen i kylen för att kallna lite innan jag ska grädda dem. Tycker inte så hemskans mycket om kolakakor, men det gör Fredrik.....

Så, nu ska jag testa att slänga mig i soffan igen, så får vi se om jag blir kvar där denna gång....


Fototävling

I mitten av september var Fredrik och jag med i en fototävling. Eller det var snarare så att Fredrik var med. Jag själv var bara med som sällskap. Vi fick då tio olika kategorier som vi skulle fotografera, bland annat kurvig, grönt, färggrann osv. Igår damp det ner ett brev i brevlådan, där det stod att Fredrik var vinnaren i kategorin "färggrann". Lite roligt tycker jag....

Inte undra på att han vann när söte Noel var tävlingsbidraget.



Kul i alla fall att han vann. Det var ändå några hundra deltagare. Skulle själv gärna bli bättre på att fota, men det är väl inte min starka sida precis. Jag kan det som alla kan, men inget extra utöver det. Men det borde man väl kunna göra något åt =)

Önskar er en trevlig dag....

Kudden i beredskap....

Sitter just nu och kollar på "Bonde söker fru". Jag har alltid haft lite svårt för de här programmen, mest för att jag skäms. Det är ungefär samma som med idol-audition. Då sitter man i soffan med en kudde i beredskap. Får nog säga att det är modiga personer som ställer upp på sånt här. Jag hade då aldrig vågat göra det.

Snart är det läggdags för mig. Imorgon ska jag baka tillsammans med klassen. Då gäller det att vara alert ;)



Bjuder på en bild på två betydelsefulla personer, pappa och Noel (systerson).

Nu.... åter till "Bonde söker fru" =)

Tävling

Jag hittade en tävling hos Jennyn, som jag mer än gärna deltar i. Geggamoja har hur mycket gulligt som helst. Inte för att jag brukar vinna precis, men någon gång ska väl vara den första =).... om inte annat så är jag lycklig ändå.



" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE



Vill du också tävla så gör det här...


Onsdag

Har precis kommit hem från jobbet och har hunnit med att äta. Fredrik är placerad vid diskbänken nu ;) När man är gravid då är man trött och då ska man vila, anser Fredrik.... Klok kille.....

Ser jättemycket fram emot julen i år, vet inte varför, men julkänslan har infunnit sig i alla fall, och det är jag glad för. Det har ju funnits år där man har bävat för julen.



Önskar er en trevlig kväll. Ska snart visa ett foto på ett par gulliga sockar/skor jag köpt till Liten....

Kram på er.... Missa inte "Bonde söker fru"....

Magbild

Har inte så många magbilder. Befinner mig idag i vecka 20 och har två stycken magbilder sedan tidigare, sen har nog Fredrik några i sin telefon. Ska ta nya magbilder ikväll har vi bestämt.

Så här såg jag i alla fall ut i vecka 18....



Det är nog det närmaste mage jag kommit någon gång i mitt liv..... vill att den ska växa mer =)

Nu ska jag strax bege mig till jobbet. Tanken var att jag skulle på utedag med klassen idag, men vädret verkar inte riktigt vara med oss så vi får se hur det blir.

Ha en bra dag!

Kram från Sofie

Måndagslista

Jennyn har varje dag en måndagslista där hon skriver vad som är bra i livet och vad hon är tacksam över. Eftersom jag är specialist på att oroa mig tänkte jag att det kanske vore bra om jag testade detta också =)

Idag, måndag, är jag glad för:

♥ att jag har en liten som växer i magen...

♥ att jag har den bästa sambo man kan tänka sig....

♥ att jag har ett jobb att gå till på morgonen....

♥ att jag har två föräldrar som gör allt för mig, och som jag tycker mycket om....

♥ att förra veckans ultraljud såg bra ut, trots att jag hela tiden oroar mig för att något ska gå tokigt. Vet inte om det hör till att man gör det, men det gör det säkert....

Ja, detta var en bra början i alla fall. Är ju ingen specialist på att radda upp positiva saker i mitt liv, därför är detta en bra grej för mig....



Grattis Noel!

Igår var vi på kalas hos Noel, systerson (och gudbarn). Han fyller tre år imorgon. Det bästa han vet är att sjunga "Ja, må han leva" så ni kan tro att han var glad igår när vi sjöng den för honom. Får han välja godnattsång så väljer han helst just den sången. Många presenter fick han, och nöjd blev han nog.... lilla solstrålen...



Nöjd liten kille!

Hoppas att ni alla har en mysig kväll. Jag vet att det efterfrågas magbilder. Har faktiskt inte så många men ska se vad jag kan hitta....

Kram Sofie

Konstaterar att man lätt kan förköpa sig

Det finns ju så mycket sött till de små. Jag kommer nog förköpa mig känner jag. Köpa mer än vad jag behöver, men det kan det vara värt. Det är ju så mysigt.

Har inte handlat något alls än, och tror att jag kommer att vänta några veckor till. Hur tidigt i graviditeten började ni handla bebissaker????

Kram från Sofie


Inflyttning

Tänker tillbaka på sommaren. Vid denna tidpunkt hade lillen/lillan precis flyttat in i magen. Längtar!




Trevlig kväll på er!



RSS 2.0