Händer mycket


Man känner verkligen att det händer mycket i kroppen nu. Humöret går verkligen upp och ner, men det är det utan tvekan värt. Skulle verkligen gå genom eld och vatten för bebisen i magen.

Har sett på mina favoritbloggar att många har börjat med en 30-dagarsutmaning. Ganska rolig idè faktiskt. Funderar på att nappa på den även jag. Sen finns det ju ett och annat ämne som man inte har så mycket att skriva om, men då kan man ju alltid hoppa över just det.... =)

Blir nog moster igen vilken dag som helst verkar det som. Spännande.

Jag är här.... var är ni?


Nu har jag varit sådär dålig på att blogga igen. Mycket att tänka på, och då blir det oftast så att jag väljer att inte "tänka" på bloggen utan tänker i mitt huvud istället. Rätt eller fel? 

Jag ska snart bli moster i alla fall, om åtta dagar närmare bestämt. Om den lille/lilla nu bestämmer sig för att vara punktlig. Ska bli spännande. Själv känns det som en evighet tills det är min tur.

Barnmorskebesök har jag hunnit med också. Har nu ett SF mått som ligger på 23, blodsocker com ligger på 4.1, blodtryck som ligger på 100/70 (lite lågt), järnvärde på 120..... Skrev in mig redan i vecka 6 och har på 20 veckor gått upp 4,7 kg ungefär. Det är ju tillåtet att gå upp i vikt nu.....

Veckan


Herregud vilken vecka detta har varit. Tycker det har hänt massa konstigheter hela tiden. Konsigaste dagen var ju ändå i torsdag. När Fredrik ska hälla av pastavattnet, alltså hälla pastan i durkslaget, så går det lite fel. Han tappar hela kastrullen ner på foten och allt vatten rinner ut, och all pasta också såklart. Det gör ju inget i sig, att pastan rann ut, men hjälp va han brände sig på ena foten. Tappade skinn och fick massa blåsor. In med honom i badkaret med kallt vatten på. När man väl fått i honom där så tänker jag att jag får väl gå ut och ta hand om oredan i köket. Sagt och gjort. Vad jag inte tänkte på är att vatten på golv kan ju vara ganska halt. Så det tar inte många sekunder innan jag vurpar ute i köket. Tackar gudarna för att jag enbart landade på rumpan och inte på rygg eller mage. Oroade mig i och för sig för bebisen ändå, men det har sparkat och haft sig så det ska nog inte vara någon fara. Kvällen slutade i alla fall med att vi fick jourtid på vårdcentralen i Borås, så att läkarna fick linda om Fredriks fot. Infektionsrisken är ganska hög, så det var tur att vi tog oss dit. Idag ska vi tillbaka på återbesök.

Därefter ska vi på kalas hos min storasyster, som fyller 32 år, och som för övrigt ska föda barn om drygt tre veckor. Dessutom måste jag hitta ett par nya mammabyxor. Har bara ett par som inte töjer ut sig efter fem minuters användande. Det gillar jag inte.

Positiv eller negativ


Gillar inte alls det här med blodgrupp, då jag läst mycket om att rh negativt inte är särskilt bra att vara..... Vet i och för sig inte vad jag har för blodgrupp ännu, men mycket talar väl för att jag är just rh negativ....

Tiden går


Vaknar upp idag
och tanken slår mig att det är den 18 november. Igår var det femton år sedan det var snöstorm i hela västsverige (!!!!!) FEMTON år???? Betyder det att jag har blivit femton år äldre då? Det var på jobbet igår som en kollega till mig berättade för barnen om vad som hände för femton år sedan. Som ni kanske förstår kan jag inte riktigt smälta att det har gått så många år...

Den 18 november för fjorton år sedan tog min morfar sina sista andetag. Minns det som igår. Minns precis vad jag gjorde, var jag stod och hur jag kände när jag förstod att något var galet. Jag hörde genast på mammas röst att något inte är som det ska. Han var ju inte ens sjuk, så man hann liksom aldrig förbereda sig. Idag är jag hur som helst tacksam över att just han var min morfar. Familjen är, och har alltid varit, otroligt viktig för mig.... Precis som för många andra av er!!!!

Drömmar


Hemskt vad man drömmer om natten, eller i alla fall jag. Drömmer som aldrig förr, men det hör väl till har jag hört. Fredrik börjar nog bli lite trött på mig när jag väcker honom emellanåt och frågar om det jag drömt är sant eller inte. Han har nog världens största tålamod Fredrik, och det är ju tur!

Idag är det kallt ute så det blir full utrustning som åker på under arbetstid. Jag gillar fortfarande inte halkan alls, och framför allt inte när jag vet att Fredrik ska ut och köra. Har blivit extra känslig för det där sen jag blev gravid. Ser mycket fram emot helgerna när man får vara tillsammans hela tiden. På fredag ska Fredrik dock iväg och träffa några killkompisar så jag ska antingen ligga hemma i soffan eller åka till mamma och pappa. Synd att du jobbar Jenny! 

Idrott står på schemat, vi ska bland annat köra plåsterjage och banankull. Vilka lekar man än hittar på så tycker barnen att det är roligt. Tacksam ålder det där.



Föreläsning


Idag har jag då alltså varit på föreläsning angående den nya läroplanen. Kan inte påstå att denna pedagogiska förmiddag, som det så fint kallas, gav särskilt mycket. Filmen vi fick se var ju inget att hurra över. Tycker ändå att det här med den nya läroplanen är intressant och ska försöka sätta mig och läsa igenom ordentligt för att se vad som faktiskt skiljer den gamla mot den nya. Det är nytt betygssystem på gång i alla fall, A-F, istället för MVG-IG. Kan nog bli bra tror jag.

Efter jobbet stannade jag till nere i centrum och köpte en halsduk och ett par strumpor till Liten. I söndags när vi var i Knalleland köpte jag en jättesöt dräkt också, måste fota den och visa er. Får se om det är någon mer är bara jag som tycker att den är söt.


Lite om allt


Jag vet att jag ibland är mer eller mindra aktiv på bloggen, men jag ska försöka göra något åt saken. Känns som det har hänt så mycket den sista tiden men finns ändå inget konkret som jag kan peka på.

Vi sitter och diskuterar när vi ska åka till Ullared och kom fram till att början av januari nog är den bästa tidpunkten, eller vad tror ni? Det är säkert sinnessjukt mycket folk där nu innan jul? Hur som helst så verkar de ha en hel del grejer där som vi skulle behöva. Ni som har varit där, vad köpte ni och vad ångrade ni att ni inte köpte?

Ska snart iväg till jobbet nu. Sen ska vi ge oss iväg direkt till Landvetter för att delta i föreläsningar kring den nya läroplanen. Får väl se hur det slutar. Tillbaka på jobbet igen vid lunch, vilket jag ser fram emot. Det är mycket roligare att vara med barnen än att sitta och lyssna på massa prat, men som tur är så har man härliga kollegor med sig. Och vem vet, det kanske kan bli intressant.

Idag är det ny vecka också, vecka 24. Får se vad jag kan tänkas hitta på för present till Liten idag. Det har liksom blivit lite av en tradition nu, att köpa något..... Vi får se


Tidig morgon


Tidig dag på jobbet idag. Ska vara lite på fritids innan skolan börjar, så ska snart börja göra mig klar för att ge mig iväg. Både Fredrik och jag är tidiga idag, så han ska hämta mig på jobbet vid tre. Skönt tycker jag, för i vanliga fall är han hemma strax efter sex och då får man inte så många timmar ihop på kvällen.

Sitter och tänker på semester till sommaren. Förra sommaren var vi i Hunnebostrand på semester. Jag älskar Bohuslän. När jag växte upp blev det mest Halland för min del, Falkenberg närmare bestämt. Så där har vi också en plats som jag tycker om att åka till. Sundsvall har också blivit en del av vårt semestrande, sedan jag träffade Fredrik. Han kommer ju därifrån och därför vill vi ju såklart hälsa på hans familj och hans vänner.








Liten i magen gör sig påmind flera gånger om dagen. Detta är utan tvekan det bästa som hänt mig. Skulle göra allt för det lilla livet därinne.

Snön ligger vit på taken....


Det verkar inte vilja sluta snöa idag. Imorgon ska det tydigen frysa på så då är det inte roligt att köra bil. Jag är alltid så orolig när jag vet att Fredrik och mamma o pappa är ute på vägarna. Jag kan liksom inte koppla av. Har sån otrolig respekt för halkan. Sen har jag blivit ännumer nojjig sen jag blev gravid. Jag får liksom panik om jag inte får tag på Fredrik direkt, när jag vet att han är ute på vägarna. Kanske är det någon därute som känner ungefär som jag.....



Idag var det i alla fall full mundering som gällde på jobbet. Mössa, vantar, halsduk, termosbyxor. Det är ganska skönt att vara ute bara man har ordentligt med kläder på sig.....

 

 

 

 

 


Alltid hemma först


Oftast är det så att det är jag som är hemma först, utav Fredrik och mig. Med andra ord brukar det vara jag som ska komma på idè till middag. Idag ska det i alla fall bli köttfärssås, men vet ännu inte hur jag ska krydda. Det får bli en överraskning =)





Idag går vi in i vecka 23 också, och jag har köpt en väldigt liten 23-veckorspresent idag =)




SNÖ!


Oj. Det har snöat i natt. De sa i och för dig det på vädret igår, men man kan aldrig riktigt lita på vädret, så det var en överraskning. Barnen kommer vara helt uppåt väggarna på jobbet. Men det är roligt för dem med snö och det är faktiskt mysigt också.

För ett tag sen började jag att scanna in mammas och pappas diabilder till datorn, eftersom jag gärna ville ha tillgång till foton från barndomen. Bläddrade igenom dem nu och insåg att jag har massor av bilder kvar att scanna in. Ska göra detta så fort jag får tid över. Jätteroligt ju.....






Hemma i trädgården



Middagstorka


Så sitter man här igen och försöker komma på något att äta till middag. Jag tycker att det är jättesvårt att komma på bra maträtter så att det inte blir enformigt, men tycker alltid att det blir samma. Har ni några bra ideer på mat att äta? Helst ska det inte ta evigheter att tillaga men ändå vara gott och nyttigt. Bebisen behöver nyttig mat =)

Har ni några bra förslag så skriv gärna ner dem här =)


Sommar, men först jul ...

Eftersom jag ändå inte kan sova så sitter jag här och kollar igenom gamla foton. Det är faktiskt inte så längesen det var sommar, även om det känns ganska så avlägset just nu. Längtar en del till jul nu, men sommaren är ju alltid speciell. För den saken skull vill jag inte hoppa över de andra årstiderna. Jul är, som sagt, underbart. Det fanns en tid då jag avskydde julen. Som tur är så är den tid bara ett minne nu.... Nu ska här snart bakas lussekatter, pepparkakor, julbröd, julgodis..... Gott! Kommande år längtar jag mer till våren än vad jag längtar till något annat....




Noel i somras





Ska hjälpa "moppa" att grilla





Gott blir det.... =)


Bättre sent än aldrig....

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Mest för att jag tycker att det är tråkigt att skriva inlägg där jag inte har några bilder i, men jag tänker att det är bättre med ett inlägg utan bilder än inget inlägg alls.

Idag har vi varit på IKEA och handlat lite till den kommande lägenheten. Längtar jättemycket efter flytt nu, men den kommer inte att äga rum förrän mitten av januari, så det är två månader kvar. Men det är i alla fall kul att förbereda. Var dessutom på Babyproffsen och kollade på BabyBjörn. Sån ska vi köpa, men vi väntar några veckor till tänkte vi. Det är så mycket mysigt som måste handlas. Även om det kostar en del pengar så njuter jag verkligen av det. Underbart.

Igår hittade vi dessutom våra ryamattor, på Miomöbler. Så två stycken såna ska vi ha i vardagsrummet. Kommer nog att bli fint. Älskar ryamattor.

Polar

Denna, fast i svart, ska vi ha två stycken av.....



Nu ska vi snart till mamma och pappa och äta söndagsmiddag och imorgon är det dags för jobb igen. Ska bli skoj att träffa alla barn igen efter lovet. Har fått en underbar klass verkligen.

 


Irriterar mig...


En sak som irriterar mig med blogg.se är att jag tycker det är svårt att redigera det man skriver. Om jag till exempel vill att ett stycke ska vara centrerat men resten ska vara vänsterställt, så går det bra ibland och ibland inte. Centrerar jag en sak så centreras allt.

Varför blir det så? Det är säkert bara jag som inte fått in tillräckligt med rutin ännu, men det kanske ni har så då får ni hemskt gärna tipsa mig =)

Längtar


Idag bara längtar jag så hemskt mycket
efter Liten i magen. Men han/hon får inte komma ut än, men om ett antal veckor. I helgen ska vi åka till IKEA i Kållered och inhandla lite grejer till den nya lägenheten. Flyttar i och för sig inte innan i januari, men vi får förvara våra grejer hos mamma och pappa så länge, så det är ju bra.

Detta är mina senaste inköp till Liten:





Idag hade vi sångstund med barnen på jobbet. Jag har fått en låt på hjärnan efter det:

Jag har en nalle. Han heter Kent. Han är den bästa som jag nånsin känt. Han brukar sova i sängen hos mig, och varje natt viskar han "Jag älskar dig".










 

 

 

 


Orolig är bara förnamnet....


Jag är så orolig för allting, och det börjar gå mig lite smått på nerverna. Idag när jag satt i väntrummet hos barnmorskan läste jag i någon tidning att man inte får äta rökt mat. Tanken slog mig att jag ätit kalkon några gånger, som varit rökt. Herregud. Jag blir helt knäpp. Jag har haft rökt kalkon på mackan. Men det har inte stått någonstans att jag inte får äta det innan, så därför börjar jag undra nu. Däremot vet jag att jag inte får äta gravat och att jag inte får äta vakkumpackat kött. Varför säger alla olika? varför står det inget om detta i den folder som jag fick av barnmorskan? Barnmorskan hävdade dock att det inte var någon fara alls om man köper det direkt ifrån charken...... vad  och hur äter ni???


Nalle


Kom idag på att jag missade måndagslistan igår, men det kommer ju flera måndagar framöver så det ska väl inte vara några problem =)

Tänkte visa en liten bild på en av presenterna jag köpte till Liten idag, en liten nallebjörn som jag bara inte kunde skilja mig ifrån =) Köpte ju även den del kläder, som jag också ska visa framöver. Kul att vi har en butik här i mitt lilla samhälle som säljer lite annorlunda barnkläder, eller vi har faktiskt två affärer som säljer söta barnkläder. Det är inte illa det =)



Idag har det inte varit många barn på jobbet
, i jämförelse med vad det brukar vara vanliga veckor, men det är ju så det ska vara när det är lov. Då ska de barn som kan passa på att vara hemma och vila sig litegrann. Känns i alla fall bra att man verkligen hinner med att lägga tid på de barn som är där. För dem av er som missat det så är jag utbildad lärare i svenska/so och matte för skolår F-9. Just nu arbetar jag som lärare i förskoleklass, plus att jag är några timmar på fritids på eftermiddagen. Ett roligt jobb!


Struligt igår


Det var en del strul igår så därav blev det inget bloggande. Idag går vi i alla fall in i vecka 22. Älskade lilla bebis.... Sparkar som en tok.


Jag har givetvis köpt presenter till Liten för att fira hans/hennes 22-veckorsdag. Kunde inte bestämma mig för en sak så det blev flera stycken.

Imorgon ska Liten och jag till barnmorskan. Tycker jättebra om henne så det ska bli skönt att komma dit. Kanske kan hon lugna en vilsen gravid som mig. Hon brukar kunna det i alla fall.....


RSS 2.0