Hemma


Började dagen med att ge mig iväg till jobbet. Dock blev det ingen långvarig vistelse, fyra timmar var jag där, sen tog det halsonda och snuvan över. Matt i hela kroppen. Hade det inte varit för bebis i magen så hade jag säkert kämpat på lite till men jag vet hur viktigt det är att man vilar när man är sjuk. Nu sitter jag här och funderar på hur det kommer att bli imorgon. Ska jag vara hemma en dag till eller ska jag ge mig av till jobbet. Jag tycker inte alls om att vara hemma ju, men som sagt, behöver man så behöver man.

Hoppas att ni alla mår bra därute. Nedräkning till Fredriks 30-årsdag..... konstigt nog har jag alltid lyckats med bedriften att vara sjuk när han fyller (i alla fall de gånger han fyllt sedan vi träffades).....

På väg att bli sjuk


Lagom till Fredriks födelsedag är det dags för mig att bli sjuk. Fort har det gått också, helt plötsligt känns det som om man har en kaktus i halsen. Jag kan knappt svälja. Men det hinner jag inte. Imorgon ska de inhandlas lite mat inför kalaset plus att jag har massa saker att baka innan det är dags. Dessutom har jag årets sista APT på tisdag och slutar därför inte innan klockan sju på kvällen så den dagen hinner man inte med särskilt mycket.

Idag har jag i alla fall hunnit med att göra pepparkaksdeg som ny står i kylen och är färdiga att gräddas imorgon. Dessutom så har jag gjort havrekakor med chokladkräm. Ska även hinna med att göra saffranskaka, rågsiktslimpor och kanelbullar. Vi ska göra julgodis också. Jag tror inte att jag hinner allt. Men vad gör det om hundra år.

Liten lever rövare i magen och det är helt underbart. Sparkar varvas med buffar som får mig att tro att han/hon gör kullerbyttor inne i min mage.... =)


Tänker och grubblar....


Ibland tänker man att det vore väldigt roligt att få kontakt med andra gravida som bor i närheten. Jag vet att Familjeliv är ett bra forum för detta, men jag är inte så flitig användare av den sidan. Överlag tycker jag att det är roligt att läsa bloggar som andra gravida skriver. Roligt att se om man känner igen sig i deras känslor. Tidigare tycker jag att jag bara har hittat gravida som kommit längre in i graviditeten än mig, men nu börjar det successivt dyka upp gravida som ska ha barn senare. Det känns som om att alla andras veckor går mycket snabbare än mina.

Sen undrar jag hur ni gör för att inte oroa er så hemskt, och försöka njuta istället. Jag tror att jag behöver varenda råd jag kan få. Om jag tycker att något känns konstigt eller så, så brukar jag söka på google, och få en mängd träffar. Ju mer jag läser desto mer orolig blir jag. Någon som förstår vad jag menar? Från att ha varit en liten grej från början blir det helt plötsligt hur stort som helst efter att man har sökt på internet?

Kan passa på att tipsa er om några gravidbloggar som jag läser dagligen. Detta är bara ett urval, men jag kan ju alltid börja med något så kan jag tipsa vidare en annan dag.... =)





Madeleine 


Skor!


Nu ska Fredrik och jag in till stan strax (Borås) och först hälsa på lilla systerdottern Alva, som idag är 3 dagar gammal. Därefter ska vi ner och kolla i affärer. Kanske hittar jag äntligen ett par fina skor. Har hittat ett par nu när jag tittar på nätet, men det vet man ju inte om man hittar dem i butik. Eftersom mina fötter inte är riktigt som de ska så måste jag ju helst prova skorna, och inte bara klicka hem dem på nätet.





Vi ska även plantera om en växt som vi har här hemma. Jag har aldrig gjort det förut, men jag älskar den växten, och vill se om jag kan få liv i den igen. Oftast räcker det att den får lite ny näringsrik jord och att man klipper i rötterna, säger min pappa, trädgårdsmästaren =)

Vad ska ni hitta på idag? Om tre veckor måste vi förresten hämta vår barnvagn. Det känns stort.

Första december


Nu är det december månad. Har längtat efter denna månad länge, och nu när den är här kommer jag på mig själv med att längta till januari .. "bara det blir januari", kommer nog hålla på såhär tills Liten har kommit till världen. Känns i alla fall i kroppen att man börjar bli tyngre nu. Lite jobbigt att böja sig ner Barnen ska ju åka skridskor hela tiden men kan inte ta på sig dem själva, så tro mig när jag säger att man får böja sig ner ett antal gånger om dagen =) Men det är kul att se dem balansera runt därute på isen.

Känner att jag har väldigt mycket oro i kroppen och har svårt att koppla av. Allt detta känns för bra för att det ska vara sant. Kan verkligen något såhär bra hända mig?

Nu är det snart jul i alla fall. Innan dess ska jag hinna med att gå till barnmorskan en gång, plus att jag ska ta sköldkörtelprover en gång (min sköldkörtel är lite slö av sig, men bara lite). Denne lille kille är nog den i släkten som ser mest fram emot den kommande julen....






RSS 2.0